mEGSZŰNIK, AZ ERZSÉBET UTALVÁNY !

 

 

A 2019. január 1-jétől hatályos adójogszabályok értelmében az Erzsébet-utalványok kedvezményes adózása megszűnik. Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. ettől az időponttól kezdődően mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszünteti.

A jelenleg forgalomban lévő, valamennyi érvényes, papíralapú vagy elektronikus Erzsébet-utalványt a mintegy 60.000 elfogadóhelyen, a megszokott kényelemmel használhatják fel az utalványbirtokosok a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig. Erzsébet-utalvány 2019 januárjától nem rendelhető.

 
A 2018. év végén feladott megrendelésekkel és kiszállításokkal, valamint az elektronikus utalvány feltöltésekkel kapcsolatban az alábbi fontos információkra hívjuk fel szíves figyelmét. 
  • A 2018.12.17. és 2018.12.27. között bankszámlánkon jóváírt  papír alapú Erzsébet-utalványok szállítására vonatkozó megrendeléseket társaságunk folyamatosan legyártja, és továbbítja a kézbesítő cégek felé. 
  • A 2018. december 27-én, bankszámlánkon jóváírt  Erzsébet-utalvány Plusz kártya feltöltéshez kapcsolódó megrendelések teljesítése (kártyafeltöltés) legkésőbb 2018.12.28. 08:00 óráig megtörténik. 
  • Erzsébet-utalvány Plusz kártya gyártására vonatkozó megrendelést az Erzsébet Utalványszolgáltató Zrt. csak abban az esetben teljesít, ha azokat feltöltésekkel együtt rendelték meg, és a rendelés ellenértéke 2018.12.27-ig a bankszámlánkon jóváírásra került.

Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. csak azokat a megrendeléseket teljesíti, amelyek ellenértéke legkésőbb 2018. december 27-ig bankszámlájára is beérkezett, az ezt követően jóváírt összegeket minden esetben visszautalja a megrendelőnek.

Ezúton is köszönjük, hogy partnereink között tudhattuk az elmúlt években.
 

 Február 1-től jönnek az új ötszázasok

 
 

Február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintosok,

a bankjegyek régi változatával 2019. október 31-ig lehet fizetni - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Ezzel a 2014-ben megkezdett bankjegycsere a végéhez közeledik.

A régi 10 ezer forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést az MNB,

ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozás nélkül használható a készpénzforgalomban.

A régi 10 ezer forintosokkal lehet találkozni az ATM-ből való készpénzfelvétel során,

azzal lehet fizetni a vásárlásoknál, és a kereskedők sem utasíthatják vissza elfogadásukat.

A címlet bevonásáról a jegybank később dönt.

 

A forgalomból korábban már bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket,

a bevonási határidő után még három évig minden bank- és postafiókban,

húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók - azonos címletű - új fizetőeszközre.

 

 j_500-asok.jpg

 

Megújulnak az 1000 forintos címletű bankjegyek

Budapest, 2017. augusztus 23. - Magyar Nemzeti Bank (MNB) folytatja a forint bankjegyek 2014-ben megkezdett cseréjét, melynek jegyében korszerűbb, a biztonsági elemei és képi megjelenése tekintetében is megújított 1000 forintos címletű bankjegyet bocsát ki.

A kibocsátás ezúttal is két lépcsőben történik. Először 2017. augusztus 24-től az új 1000 forintosok törvényes fizetőeszközzé válnak. Ezt követően a korábbi kibocsátások sikeres gyakorlatát alkalmazva, a jegybank féléves felkészülési időt és technológiai támogatást biztosít a készpénzellátási lánc szereplőinek, így különösen a bankjegyelfogadó és feldolgozó automaták üzemeltetőinek az új bankjegyek kezelésére való felkészülésreA készpénzforgalomban majd csak ezt követően, 2018. március 1-től fizethetünk a megújított 1000 forintos címlettel.

 


ezres.jpg

 (https://www.mnb.hu/bankjegy-es-erme).