Szép-kártya: május 31-én lejár a határidő

A Szép-kártyákra 2014-ben feltöltött összegek idén május 31-ig használhatók fel – figyelmeztet a Magyar Fürdőszövetség MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Tavaly átlagosan 42 millió forint értékben költöttek Szép-kártyával a fürdőkben, több olyan fürdő volt, ahol a felhasznált Szép-kártya összege meghaladta a 200 millió forintot.

Közölték: az elmúlt évek tapasztalata, hogy a kártyákon kis összegben maradtak meg feltöltések, melyek komolyabb utazásra már nem fordíthatók, azonban a pár ezer vagy néhány tízezer forint értékű összegeket maradéktalanul fel lehet használni a hazai fürdőkben. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a fürdőszolgáltatások mindhárom zsebből fizethetők, így könnyen összehozható a családi fürdőjegyek összege.

A Magyar Fürdőszövetség felmérése alapján a Szép-kártyával fizetett szolgáltatások aránya 10,4 százalék volt átlagosan a hazai fürdők bevételeiben, ami igazolja a Szép-kártya jelentőségét a fürdőszolgáltatások körében.

A kártya továbbra is népszerű a fürdőkben, felhasználása 2015-ben 13,8 százalékkal bővült. A kisebb kapacitású, főként szezonális fürdőkben 16 százalékkal emelkedett a kártya forgalma.

A Magyar Fürdőszövetség szerint a Szép-kártyát a jelenlegi szabályozással és feltételekkel tovább kell működtetni. Határozottan kiállnak a fürdőszolgáltatásokat érintő fizetési mód változatlan fenntartása mellett, ami jelenleg mindhárom alszámláról biztosítja a fürdőszolgáltatások térítését.

www.mno.hu